Hogyan Segíthetsz?

Ha érdekesnek és hasznosnak tartod a munkánkat a következőképpen támogathatod azt:
Adomány

Számodra feleslegessé vált, de jó állapotú ruhákat és/vagy tartós élelmiszert adományozhatsz, amiket rászoruló családokhoz juttatunk el. (Hogy a családoknak mire van szüksége éppen, arról az info@toltodo.hu címen vagy Messenger üzenetben tudunk egyeztetni)

ALU és konzervdoboz gyűjtés

Ezek a szelektíven gyűjthető hulladékfajták végtelenszer újrahasznosíthatóak, de sajnos nem mind marad körforgásban. Mi is elkezdtük a GYÖSZ - Gyáli Önkéntes Szemétszedők példájára gyűjteni és leadni őket, ezzel is támogatva a környezet védelmét és a céljaink megvalósulását.

Csomagolásmentes Pucérbolt

Szerettünk volna kézzel fogható dolgokkal is tenni azért, hogy legyen egy központunk. Újrahasználható textiltermékekből választhattok, ajánlott adományárért cserébe. Látogassatok el Facebook és Instagram oldalunkra

Önkéntesség

Csatlakozz valamelyik projektünkhöz önkéntesnek és légy tagja egy aktív közösségnek. IKSZ óráidat is tudod nálunk gyűjteni

Pénzbeli támogatás

Dobj be valamelyik eseményünkön az adománygyűjtő dobozba, vagy utald át azt az összeget egyesületünk számlaszámára, amivel szeretnéd támogatni a munkásságunkat.

Kedvezményezett: Civil Zöldítők Egyesülete

Számlaszámunk: MagNet Bank Zrt. 16200144-18543016

Megjegyzés: TÖLTŐDŐ

Kupakgyűjtés

Szerencsére tapasztalataink szerint sokan gyűjtik otthonaikban a kupakokat és szorgalmasan el is hozzák valamelyik kihelyezett gyűjtőedénybe. De vajon tudjuk-e, hová kerülnek és a továbbiakban mi lesz a sorsuk? Ezt a kérdést szeretnénk őszintén megválaszolni és a lehető legteljesebb tájékoztatást adni arról, miért is kérjük, hogy gyűjtsék minél többen a kupakokat! Az alábbiakban bemutatjuk Bettinát, akinek szülei minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy lányuknak teljes és boldog életet biztosíthassanak, valamint leírjuk azt is, hogyan segíthetnek ebben a kupakok.

Bettina 26. hétre, 950 g-al született gyönyörű, mosolygós kislány. Születése után 4. fokú agyvérzést kapott, emiatt még nem tud ülni, járni, beszélni. Elmúlt 11 éves, és már egyre több szót mond. A különböző fejlesztő foglalkozásoknak köszönhetően már nem lehet őt egyedül hagyni az ágyon, mert legurul, azonban a fejtartása még mindig nehezített. Pohárból tanul inni, mindent darabosan eszik, de a kanállal már saját maga akar megbirkózni.

Az édesapa dolgozik, így édesanyja van otthon vele, a nap 24 órájában segíti lánya életét. A rokonság messze lakik, így a szülőkre hárul minden feladat. A napjaikat úgy kell elképzelni, akár egy csecsemővel, etetni, itatni kell ahhoz, hogy elérjék a megfelelő folyadékmennyiséget az infúzió elkerülése végett. Bettina tej-, és gluténérzékeny, ennek megfelelően édesanyjának különös figyelmet kell fordítania a napi étkezések elkészítésére, arról nem is beszélve, hogy ezen élelmiszerek összeállítása sokszor többszörösébe kerül, mintha átlag alapanyagokkal dolgozna. A kislány epilepsziás is, így az erre felírt gyógyszer mellett igyekeznek gyógynövényekkel, vitaminokkal és étrendkiegészítőkkel erősíteni az immunrendszerét. Jelenleg az aktuálisan futó fejlesztések mellett egy speciális terápián vesz részt, ami jelentősen javíthat az állapotán, azonban sajnos államilag ez nem támogatott.

Bettinát jelenleg kezeli gyógypedagógus és gyógytornász, sokat tornázik a szüleivel is otthon, számos fejlesztésen van már túl, és még rengeteg lehetősége lenne, amennyiben az anyagi lehetőségeik megengednék. Ezen fejlesztések miatt fogott a család a kupakok gyűjtésébe.

Hogyan segítenek kupakok?

1 kg kupakot 55Ft/kg áron vesz át tőlük egy műanyag feldolgozó cég. 1000 kg küröli mennyiség szükséges a leadáshoz, ami 50-60 nagy zsákot jelent. Az édesapa a cégnél kölcsönkapott teherautóval beszállítja a kupakokat, mert ha fuvardíjat számolnának, már nem érné meg a gyűjtés. A kupakokat elszállítás előtt a szülők át kell, hogy válogassák, ugyanis az oda nem illő dolgok miatt előfordulhat, hogy a következő szállítmányt már nem veszik át tőlük. A cégnél ugyanis feljegyzik, hogy mennyire volt „szemetes” a szállítmány, és ki is zárhatják őket a további leadási lehetőségből. Ezért nagyon fontos, hogy a gyűjtőedényekben csak, ésn kizárólag olyan KUPAK kerüljön, amely megfelel a gyűjtés szabályainak!

Mit tehetünk a kupakgyűjtőkbe?

Bármilyen MŰANYAG kupakot. PET palackét, majonézét, gyógyszeres fioláét, tusfürdőét, fogkrémét, tejes dobozét. Viszont a vitaminok dobozát, egyéb műanyag „kütyüket”, borotvát, kinder tojást, kávéfőzőt, injekciós tűt, stb. Ne helyezzünk a gyűjtőkbe!

Köszönjük, ha ti is gyűjtitek!

Közvetlenül itt tudtok segíteni Bettinának:

Sberbank 14100574-12150449-01000003 Milinki Géza

Közleménybe írjátok be: Milinki Bettina"

Legyél te is Civil Zöldítő!

Jelentkezz egyesületünkbe pártoló tagnak és támogass minket havonta az egységes tagdíj befizetésével.
A Töltődő weboldala sütiket használ a weboldal működtetése, használatának megkönnyítése érdekében.